Szülészet

Ha úgy érzi elérkezett a szülés ideje, illetve eljött a tervezett császármetszés napja, akkor az „A” épület 3. emeletén lévő szülőszobán kell jelentkeznie. Érkezésük előtt nem szükséges értesíteni minket, nálunk mindig van lehetőségük orvossal, szülésznővel beszélni, így bármikor ellenőrizhetjük a kismama állapotát.

Az adminisztratív teendők elvégzése után CTG, esetleg ultrahang vizsgálat történik, valamint sor kerül egy hüvelyi vizsgálatra is, amely információt ad a méhszáj állapotáról és az esetleges magzatvíz csorgásról. A szülőszobai felvételt követően megtörténik az egyágyas szülőszoba elfoglalása, az apa kíséretében. A vajúdást és szülést az orvosok és a szülésznők végig figyelemmel kísérik, segítik, nyugtatják, bíztatják a kismamát, aki kiválaszthatja a számára legkényelmesebb testhelyzetet: vajúdhat szülőágyon, labdán hintázva, állva, vagy akár a zuhany alatt is. Mikor az újszülött a világra jött, az anya mellkasára helyezzük, hogy elősegítsük a korai bőrkontaktust. A köldökzsinórt az apa is elvághatja, ha szeretné. A szülés után a csecsemő és szülei két órát tölthetnek hármasban a szülőszobán, eközben a szülésznők segítenek mellre tenni a babát, majd két óra letelte után az anyuka az újszülöttel együtt a gyermekágyas osztályra kerül.

A gyermekágyas anyákat szoros megfigyelés után, állapottól függően a szülés után a 3. napon (72 óra) elbocsájtjuk (császármetszés után is).

Letölthető dokumentumok:

Epidurális fájdalomcsillapítás

Császármetszés műtéti tájékoztató

Szülés műtéti tájékoztató

Kapcsolódó lapok:

Kapcsolódó tájékoztató anyagaink

Kapcsolódó tájékoztatók

Minden amit érdemes tudnia:

Az újszülöttek anyakönyvezése

A szülőszoba működési rendje

Tudnivalók a császármetszésről

A szülés

A szülészeti érzéstelenítésről

Távozás a szülészetről

Személyre szabott tájékoztatók, Önnek.

Információs csomagjaink segítségével gyorsan, témakörök szerint rendezve érheti el a kapcsolódó tájékoztatókat és dokumentumokat.

Elérhetőségeink

Nőgyógyászati fekvőbeteg osztály:1308 mellék

Szülőszoba: 1239 mellék

Gyermekágyas osztály: 1176 mellék

Újszülött osztály: 1361 mellék

Nőgyógyászati ambulancia:1251 mellék

Várandósgondozó:1283 mellék

Magzati diagnosztika (ultrahang):1330 mellék

BKV Járatok

160, 260, 260A, 960

17, 19, 41