Milyen problémákon segítenek az intim lézeres eljárások?

Inkontinencia kezelése

Vizelettartási panaszok, inkontinencia kezelésére, kialakulásának megelőzésére alkalmazott széndioxid frakcionált lézerkezelés. Vizelettartási problémák esetén köhögéskor, tüsszentéskor, lépcsőn járáskor, futáskor, fizikai terheléskor vizeletcsepegés jelentkezhet. Az inkontinencia lézerkezelése során a kollagén rostok újraképződése megerősíti, alátámasztja a hólyagalapot, visszaalakítva a megváltozott anatómiai helyeztet, ami a vizeletvesztéshez vezetett.
A frakcionált széndioxid lézerkezelés az arra alkalmas pácienseken javítja a hüvelyfal tónusát és rugalmasságát, serkenti a hüvelyfalban az új szövet keletkezését.

Hüvelyszűkítő kezelés  /  kisajak és nagyajak rejuvenatio

Többszöri szülés után gyakori probléma, hogy a hüvelyfal elveszíti rugalmasságát, kitágul, falának feszessége csökken. A szexuális aktus örömteli megélése is jelentős mértékben változik. Az ellazult hüvely szindróma / VRS / kezelésére alkalmazott CO2 frakcionált lézer beavatkozás (hüvelyszűkítés) fájdalom és sebészeti műtéti beavatkozás nélkül elvégezhető.  A lézeres kezelés hatására megnő a hüvely izomzatának tónusa és erőssége, csökken a hüvely külső és belső átmérője. A kezelés eredményeképpen a páciensek szexuális élete jelentős mértékben javul.

Hüvelyszárazság kezelése

A menopausa utáni hüvelyfal sorvadás, elvékonyodás következményei az égő, viszkető érzés gyulladás nélkül, a hüvelyszárazság, valamint az intim érintkezés kerülése fájdalom jelentkezése miatt. A frakcionált széndioxid laser kezelés hatására a hüvelyfal megvastagodik eredeti állapotának megfelelően, rugalmassága visszatér, javul a váladéktermelés és megszűnnek a fenti panaszok. A fájdalom eltűnésével újra aktívvá válhat az együttlét. A hüvelyszárazság érzése csaknem teljesen megszűnik.

Condyloma kezelése

A condyloma acuminatum a nemi szerveken előforduló, humon papillomavírus okozta, fertőző szemölcsös elváltozás. A HPV-fertőzés a nemi úton terjedő betegségek (STI) közé tartozik. Előfordulása igen gyakori, főleg a fiatalabb korosztálynál. Fontos tudni, hogy a HPV-fertőzés ellen az óvszer sem véd teljes biztonsággal. A megfertőződés idejét nehéz meghatározni (1-8 hónap lehet, akár hosszú ideig is rejtett maradhat). Kiújulásra hajlamos elváltozás. Egyenetlen felszínű (karfiolszerű), bőrszínű elváltozások. A szemölcsök kezelésének lehetőségei: ecsetelés, fagyasztás, kimetszés, lézeres eltávolítás.

Kisajak plasztika

Mikor érdemes kiajakplasztikát végezni:

  • Eredendően nagy szeméremajak, túlérő kisajkak esetén, mely zavarhat a tisztálkodásban, sportban, nemi életben
  • amikor az életkor előrehaladtával a kisajak kötőszövetes tartalma csökken, méretét is nagyobbnak észlelhetjük, és a külső nemi szervünk színe sötétebb lehet

A kisajkak megnagyobbodása esztétikussá tehető, teljes biztonsággal, rövid lézeres beavatkozással.

Méhszájplasztika

A nőgyógyászati vizsgálatok alkalmával gyakran találkozunk a méhszáj különböző kóros elváltozásaival.

Leggyakoribb hámelváltozások:

  • Ectropium („méhszájseb”)
  • Jóindulatú hámelváltozások a méhszájon
  • Méhszájrepedés

Bizonyos esetben ezek az elváltozások visszatérő, kezelhetetlen hüvelyfolyást (krónikus gyulladás miatt) okoznak, illetve előfordulhat visszatérő pecsételő vérzés, kontakt (együttlétet követően jelentkező) vérzés.

A lézeres méhszájplasztika csak és kizárólag jóindulatú elváltozások (méhszájseb, méhszájrepedés) kezelésére alkalmazható, negatív méhnyakrákszűrés esetén.

Letölthető dokumentumok:

Nincsenek letölthető dokumentumok

Kapcsolódó lapok:

Hasznos volt a bejegyzés?

Ossza meg az ismerőseivel! >>

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Talán ezek is érdekelhetik:

További cikkek a témában

Lézeres kezelések menete

Lézeres intimkezelések árlistája

Személyre szabott tájékoztatók, Önnek.

Információs csomagjaink segítségével gyorsan, témakörök szerint rendezve érheti el a kapcsolódó tájékoztatókat és dokumentumokat.

Elérhetőségeink

Nőgyógyászati fekvőbeteg osztály:  1308 mellék
Nőgyógyászati ambulancia: 1251 mellék
Várandósgondozó: 1283 mellék
Magzati diagnosztika (ultrahang): 1330 mellék

BKV Járatok

160, 260, 260A, 960

17, 19, 41