A szülőszoba működési rendje

Szülőszobára érkezés

Ha úgy érzi elérkezett a szülés ideje, illetve eljött a tervezett császármetszés napja, akkor a szülőszobán kell jelentkeznie, ahol rögtön meg is történik a felvétel. A honlapunkon talál egy listát arról, mit érdemes becsomagolnia, illetve magával hoznia.

Kiemelten fontos, hogy hozza magával az összes dokumentációt melyet a terhesgondozás ideje alatt kapott, különös tekintettel a terhesgondozási kiskönyvre, valamint a vérvételi leletekre. Az adminisztratív teendők elvégzése után CTG, esetleg ultrahang vizsgálat történik, melyek a magzat állapotát ellenőrzik, valamint sor kerül egy nőgyógyászati vizsgálatra is, amely információt ad a méhszáj állapotáról és az esetleges magzatvíz csorgásról.
A további teendőkről a döntés a kismamával közösen születik meg a vizsgálatok függvényében.

Apás szülés

A szülőszobai felvételt követően megtörténik az egyágyas szülőszoba elfoglalása, az apa kíséretében. A szülőszoba előterében található automatából van lehetősége az apának a látogatói csomag (nadrág, felső, lábzsák, maszk és sapka) megvásárlására. Kizárólag ebben az öltözetben csatlakozhat párjához a szülőszobára.

Vajúdás

A vajúdást és szülést az orvosok és a szülésznők végig figyelemmel kísérik, segítik, nyugtatják, bíztatják a kismamát, aki kiválaszthatja a számára legkényelmesebb testhelyzetet: vajúdhat szülőágyon, labdán hintázva, állva, vagy akár a zuhany alatt is. Amennyiben Ön igényli, a vajúdás során lehetőség van az epidurális fájdalomcsillapítás kivitelezésére is. Minden esetben törekszünk a gátvédelemre: hogy legyen-e gátmetszés azt mindig az orvos és a szülésznő együtt döntik el.

Szülés utáni ellátás

A magzat, majd a lepény megszületése után fontos a méhszáj és a szülőcsatorna vizsgálata, amely során kizárhatók, illetve elláthatók az esetleges sérülések.
Mikor az újszülött a világra jött, az anya mellkasára helyezzük, hogy elősegítsük a korai bőrkontaktust. A köldökzsinórt  az apa is elvághatja, ha szeretné.
A szülés után a csecsemő és szülei két órát tölthetnek hármasban a szülőszobán,eközben a szülésznők segítenek mellre tenni  a babát, majd két óra letelte után az anyuka az újszülöttel együtt a gyermekágyas osztályra kerül.

 

Letölthető dokumentumok:

Epidurális fájdalomcsillapítás

Császármetszés műtéti tájékoztató

Szülés műtéti tájékoztató

Kapcsolódó lapok:

Hasznos volt a bejegyzés?

Ossza meg az ismerőseivel! >>

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: whatsapp

Talán ezek is érdekelhetik:

További cikkek a témában

Ellenőrző lista – mit hozzon magával szüléshez?

A császármetszésről részletesen (videó)

Spontán hüvelyi szülés (videó)

Gyermekágyas időszak (videó)

A szülészeti érzéstelenítésről

Az újszülöttek anyakönyvezése

Személyre szabott tájékoztatók, Önnek.

Információs csomagjaink segítségével gyorsan, témakörök szerint rendezve érheti el a kapcsolódó tájékoztatókat és dokumentumokat.

Elérhetőségeink

Nőgyógyászati fekvőbeteg osztály:1308 mellék

Szülőszoba: 1239 mellék

Gyermekágyas osztály: 1176 mellék

Újszülött osztály: 1361 mellék

Nőgyógyászati ambulancia:1251 mellék

Várandósgondozó:1283 mellék

Magzati diagnosztika (ultrahang):1330 mellék

BKV Járatok

160, 260, 260A, 960

17, 19, 41